Zorgaanbod

SOC Nederland helpt gezinnen met zowel lichte als zwaardere problematiek. Het gaat hierbij om gezinnen met een kind met ad(h)d, autisme, angst-, hechtings- of stemmingsstoornissen. Wij bieden hen passende hulp en ondersteuning door middel van een breed dienstenpakket. Het hulptraject kan voor gezinnen emotioneel en zwaar zijn. Onze dienstverlening wordt daarom altijd afgestemd op de wensen en behoeften van het gezin. Daarbij zorgen we dat de ondersteuner goed matcht met het gezin. Persoonlijke aandacht, openheid en erkenning staan binnen onze werkwijze centraal. We werken daarbij systeemgericht en geloven in een krachtig netwerk van diverse partijen die elkaar kunnen versterken in de hulpverlening aan een gezin.

Bekijk hieronder het zorgaanbod van SOC Nederland.

Gespecialiseerde oppas

Onze oppasprofessionals ondersteunen gezinnen door de zorg voor een kind tijdelijk over te nemen. Hierdoor hebben de andere gezinsleden tijd voor elkaar of voor zaken waar ze in het dagelijkse leven niet aan toekomen. Onze oppassen zijn opgeleid en hebben ervaring met het begeleiden van kinderen die bekend zijn met ad(h)d, autisme of een psychische aandoeningen.

Persoonlijke aandacht, openheid en erkenning staan binnen onze werkwijze centraal

Specialistische gezinsbegeleiding

Voor gezinnen die wat extra aandacht kunnen gebruiken, bieden wij gezinsondersteuning. Naast de praktische ondersteuning bestaat onze gezinsondersteuning uit specialistische ondersteuning. Hierbij observeren onze professionals de gezinssituatie en geven zij feedback, adviezen en tips over mogelijke verbeteringen. Bij onze gezinsondersteuning staan het terugbrengen van de balans en het behouden van de draagkracht en draaglast centraal.

Begeleiding regulier onderwijs

Kinderen die extra aandacht nodig hebben, kunnen in het reguliere onderwijs niet altijd goed meekomen. Dit komt omdat leraren niet altijd over voldoende tijd beschikken om het kind extra aandacht te geven of omdat het kind geen aansluiting vindt bij de andere kinderen in de klas. Onze begeleiders kunnen kinderen in het reguliere onderwijs de extra begeleiding bieden die ze nodig hebben. Het gaat hierbij om onderwijsgerelateerde taken, maar ook om het bieden van ondersteuning bij het ontwikkelen van sociale vaardigheden, het bieden van een prikkelarme omgeving of het vergroten van de zelfredzaamheid.

Psycho-educatie

Onze professionals hebben veel kennis van een grote diversiteit aan psychische aandoeningen. Kennis die zij hebben opgedaan uit de praktijk en uit opleidingen, trainingen en workshop. Deze kennis delen wij graag met ouders/verzorgers, leraren, pedagogisch medewerker en iedereen die graag meer wil leren over de achtergrond en impact van ad(h)d, autisme of verschillende stoornissen.

Video Home Training

Video Home Training is een belangrijke methodiek om gezinnen te helpen bij verschillende problemen. Op basis van de videobeelden geeft onze ondersteunder adviezen en tips. Doordat het gezin de situatie terug kan kijken, wordt er vaak al veel meer duidelijk. Video Home Training kan ingezet worden voor verschillende doeleinden en is vaak een goede manier om de interactie tussen ouder(s) en kind te verbeteren.

Kinderworkshops

Speciaal voor kinderen organiseren wij diverse workshops. Workshops die erop gericht zijn om sociale vaardigheden aan te leren, de ontwikkeling  te stimuleren of het stimuleren van talentontwikkeling. De workshops worden vaak aan kleine groepjes kinderen gegeven, zodat ieder kind voldoende individuele aandacht krijgt.

Meer weten over ons zorgaanbod?

Wil je meer informatie over onze diensten of werkwijze? En ben je benieuwd wat wij voor jouw cliënten kunnen betekenen? Vul dan ons aanmeldformulier voor professionals in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Neem contact met ons op
Misschien ook interessant

Samenwerking

SOC Nederland werkt samen met diverse partijen in de zorg, zoals huisartsen, psychologen, gecertificeerde instellingen, jeugdbescherming en reclassering. Deze partijen schakelen ons in als een kind of gezin niet meer...
Bekijk

Gecontracteerde zorgaanbieder

SOC Nederland is een een gecontracteerde zorgaanbieder voor de regio's Nijmegen, Arnhem, Noord-Limburg, Oss, Uden en Tiel. Wij hebben contracten met alle grote zorgverzekeraars waardoor wij in bijna alle gevallen...
Bekijk

Partners