Psycho-educatie

Onze specialistische oppassen en ondersteuners ontwikkelen zich continu door middel van workshops en individuele coaching. Wij vinden het belangrijk dat zij kennis hebben van een grote diversiteit aan psychische klachten en aandoeningen. Denk hierbij aan ad(h)d, ASS, autisme, angststoornissen, maar ook hechtings- en eetstoornissen. Kennis van symptomen, klachten, behandelmethoden en therapieën zijn van groot belang voor hun dagelijkse werkzaamheden. Maar ook aan de effecten op het gezinsleven en de ouder(s) wordt aandacht besteedt. Met het vergroten van de kennis van onze medewerkers verbeteren we de kwaliteit van onze dienstverlening en blijven we op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van behandelmethoden en behandelmogelijkheden.

Pyscho-educatie voor ouders

Heeft jouw kind te maken met een psychische aandoening, zoals autisme, ad(h)d of ASS en wil je hier meer over leren? Speciaal voor ouders/verzorgers en anderen betrokkenen organiseert SOC Nederland workshop en trainingen. Hoe meer je weet over een aandoening, hoe beter je ermee kunt omgaan. Tijdens de workshops en trainingen leer je meer over de diagnose, de kenmerken en op welke manier het je leven beïnvloedt. Maar we bespreken ook welke behandelmogelijkheden er zijn en hoe je het beste kunt omgaan met bijkomende klachten en problemen.

Hoe meer je weet over een aandoening, hoe beter je ermee kunt omgaan.

Brain Blocks

Brain Blocks is een methode om meer te leren over autisme. Het gaat hierbij zowel om meer begrip vanuit het kind als de ouder(s). Bij Brain Blocks als psycho-educatie staat het vormen van één beeld en één taal over autisme centraal. Hierdoor kan er makkelijker over autisme worden gecommuniceerd. Brain Blocks heeft vooral als doel om het kind zijn eigen beeldvorming van autisme te laten creëren. We gaan er bij deze methode namelijk van uit dat iedereen zelf het beste weet hoe zijn eigen brein werkt!

Autisme beter leren begrijpen

Beelden kunnen helpen om aan te geven hoe we iets ervaren. Hierdoor kan je kind laten zien hoe ze zich voelen wanneer ze bijvoorbeeld iets niet begrijpen of ergens boos over zijn. We beleven immers over het algemeen iets anders bij een chaotische stapel rode blokjes dan bij een net rijtje groene blokjes. De ervaring is dat wanneer kinderen een beeld hebben gemaakt over hun ervaring ze beter in staat zijn er ook woorden aan te geven. Wanneer we in staat zijn iets onder woorden te brengen dan zijn we bewust en ontstaat er ruimte voor verschuiving ofwel ander gedrag. Bij Brain Blocks als communicatiemiddel helpen we uw kind om tot zijn eigen beelden en taal te komen. Vervolgens gaan we kijken welke mogelijkheden uw kind zelf ziet in anders denken, doen of voelen.

Bij Brain Blocks gaan we er namelijk van uit dat iedereen zelf het beste weet hoe zijn eigen brein werkt!

Meer weten over psycho-educatie?

Wil je meer weten over de aandoening van je kind? Neem contact met ons op door het contactformulier in te vullen of bel naar 06 1326 41 73. Wij kijken welke workshop of training aansluit bij jouw wensen, kennisniveau en de persoonlijke gezinssituatie.