Het team

Het team van SOC Nederland zet zich vol passie in voor gezinnen die net wat extra aandacht kunnen gebruiken. Met een luisterend oor, specialistische kennis en persoonlijke aandacht brengen zij de structuur terug in het gezinsleven en verminderen ze de draaglast van ouders. De achtergrond van onze medewerkers verschilt, maar ze delen allemaal dezelfde drijfveer: het terugbrengen van de balans in het gezinsleven. Maak kennis met het team van SOC Nederland!

Nienke van de Akker

In 2015 ben ik begonnen met SOC Nederland. Als gediplomeerd maatschappelijk werkster ben ik gespecialiseerd op het gebied van oplossingsgericht coachen.

Ik ben het eerste aanspreekpunt bij allerlei soorten vragen of opmerkingen en voor de oppas-/ondersteuningsprofessional. Tevens ben ik de vaste contactpersoon voor gezinnen en ben ik verantwoordelijk voor:

  • Intake- / kennismakingsgesprekken.
  • Het opstellen van het plan van aanpak.
  • Verzorgen van de juiste match tussen gezinnen en de oppas-/ondersteuningsprofessional.
  • Het bewaken van de voortgang ten aanzien van de gestelde doelen en het houden van evaluatiegesprekken.

Charel van den Elsen

Mijn naam is Charel van den Elsen en ik woon in een klein dorpje in Noord-Brabant. Mijn studie SPH heb ik afgerond aan de HAN in Nijmegen. Sinds 2017 ben ik werkzaam bij SOC Nederland als gezinsondersteuner en sinds eind 2018 ben ik actief in de functie van coördinator. Van nature ben ik vrolijk, positief, actief en een verbinder. Deze karaktereigenschappen kenmerken mijn manier van hulpverlenen. Mijn drijfveer voor werken in de hulpverlening, door middel van een persoonlijke aanpak, is het creëren van groei en ontwikkeling binnen het gezinssysteem.  Daar haal ik voldoening uit.

In mijn vrije tijd geniet ik van de natuur en het buiten zijn. Daarnaast dans ik graag.

SPH-Kwaliteit- PersoonlijkVerbonden- Actief-doener

Timon Heusinkveld

Mijn naam is Timon Heusinkveld en ik kom oorspronkelijk uit de Achterhoek en ben woonachtig in Nijmegen. Sinds 2015 ben ik werkzaam bij SOC Nederland. Eerst als gezinsondersteuner en sinds medio 2016 als coördinator. Ik heb mijn studie Pedagogiek in Nijmegen afgerond aan de HAN en heb daarvoor aan het CIOS gestudeerd en ben dus ook gediplomeerd sportdocent.

Een mooie combinatie van kennis die ik graag combineer in mijn manier van werken. Het inzetten van sport met de onderbouwing vanuit pedagogisch perspectief biedt mogelijkheden om samen met een kind/jeugdige zijn of haar eindresultaat te behalen.

Mijn specialisatie ligt binnen ASS problematiek. Ik geef psycho educatie aan ouders, kinderen en werknemers van SOC Nederland in de vorm van Brain Blocks. Tevens ben ik SKJ- geregistreerd.

Ik werk zowel systeem- als individueel gericht, waarbij ik uitga van een oplossingsgerichte benadering. Samenwerken met elkaar, waarin ik de ander graag uitdaag om nog een stapje verder te gaan in hun doelbepaling en -ontwikkeling.

In mijn dagelijks leven voetbal, fitness en zwem ik. Daarnaast ben ik van tijd tot tijd ook graag creatief bezig; muziek maken, tekenen of het organiseren van activiteiten.

Pedagogiek-SKJ-Brainblocks-sportief-creatief-betrouwbaar

Sam van den Boer

Hoi! Ik ben Sam en ik woon samen met mijn vriendin in Nijmegen.

Ik heb de HBO opleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening in 2018 afgerond, daarvoor heb ik ook de mbo-opleiding Pedagogisch Werk voltooid.

Sinds 2017 werk ik als gezinsondersteuner bij SOC Nederland. Ik vind het leuk om te werken met gezinnen. Ik krijg energie als ik met gezinnen kansen kan creëren en nieuwe oplossingen verzin om samen verder te komen. Tijdens mijn opleiding en het werk dat ik daarnaast altijd heb gedaan, heb ik veel ervaring opgedaan in het werken met (kwetsbare) jongeren en de mensen om hun heen. Ik zie mijzelf als een echte teamspeler, die samenwerkt om tot een gezamenlijke oplossing of aanpak te komen. Een van mijn grootste hobby’s doe ik ook heel graag in teamverband:  twee avonden per week speel ik basketbal. In mijn aanpak vind ik het belangrijk om oog te hebben voor de verschillende kanten van een verhaal, maar uiteindelijk moet altijd het kind centraal staan.

Sinds 2019 heb ik mijn rol als gezinsondersteuner uitgebreid met mijn rol als coördinator binnen SOC Nederland. In deze rol ben ik van het begin tot eind betrokken bij het gezin en begeleid ik naast het gezin ook de betreffende medewerker in het gehele proces. Ik ben gedreven in mijn werk en kan daarbij goed het overzicht bewaken, wat maakt dat de samenwerking met anderen en het proces van aanmelding tot afsluiting prettig verloopt.

MWD-Social Work-Coaching-Oplossingsgericht-Systeemgericht- SKJ-Vertrouwen-Betrokken-Organiseren-Teamspeler

Floor Posthuma

Mijn naam is Floor Posthuma en woon in Nijmegen. Ik ben een aantal jaar geleden vanuit Brabant hierheen verhuist voor de studie Creatieve Therapie Beeldend die ik heb afgerond. Sinds begin 2017 ben ik werkzaam bij SOC Nederland. Begonnen als gezingsondersteuner naast mijn studie, en later gecombineerd met een baan in een trainingscentrum voor jongeren met ao. ASS. Uiteindelijk in 2018 de overstap gemaakt naar fulltime coördinator binnen SOC Nederland. In mijn werk als coördinator zet ik mijn achtergrond als vaktherapeut bewust in. Zo probeer ik de vraag achter de vraag te achterhalen, zoek ik de verdieping in een hulpvraag, waarin ik oplossingsgericht te werk ga.

Naast het coördineren van gezinnen, het werkproces begeleiden en coachen van de medewerkers en het ondersteunen van gezinnen ligt mijn specialisme binnen de ASS problematiek. Ik geef psycho educatie aan ouders, kinderen en werknemers van SOC Nederland in de vorm van Brain Blocks. Tevens ben ik SKJ- geregistreerd.

In mijn vrijetijd wandel ik graag met de hond, doe ik aan wielrennen en pilates. En natuurlijk creatief bezig zijn.

Maartje Groot

Mijn naam is Maartje Groot en ik kom oorspronkelijk uit de Achterhoek.

Voor mijn studie Pedagogiek ben ik naar Nijmegen verhuisd, waar ik nu nog steeds met veel plezier woon.

Ik werk voor SOC Nederland in de functie als coördinator. In het werk zijn plannen en organiseren van kwalitatief goede zorg belangrijke aspecten. Dit zijn tegelijkertijd de aspecten waar ik veel energie uithaal. Betrokkenheid en persoonlijke aandacht kenmerken mij als hulpverlener. Kwalitatief goede zorg bieden, samenwerken met het gezinssysteem en andere betrokkenen zodat zij  hun einddoelen behalen, geven mij de voldoening van het vak.

Naast deze leuke baan, heb ik recent de opleiding tot video home trainer afgerond. Dit is een vorm van intensieve opvoedondersteuning waarbij je met videobeelden werkt.

In mijn vrije tijd: hou ik me bezig met: volleybal, hardlopen, buiten zijn, (altijd paardgereden), vrienden en familie afspreken.

Betrokken-persoonlijke aandacht-kritisch-plannen en organiseren-samenwerken-vht-skj-pedagogiek

 

Margreet Vos

Mijn naam is Margreet Vos en ik ben een ervaren psychotherapeut met een eigen praktijk in Niftrik.  In mijn psychotherapiepraktijk behandel ik cliënten met diverse klachten, zoals depressie, angstklachten en trauma. Ook kinderen en jongeren met bijvoorbeeld ADHD, autisme en angstklachten kunnen bij mij terecht

Margreet Vos werd in 1992 ingeschreven in het register van psychotherapeuten. Zij deed onder meer gedurende 12 jaar ervaring op binnen de GGZ Oost-Brabant als psychotherapeut en als hoofd van de afdeling jeugdzorg. Zij werkte in het verleden in de Nijmeegse Pompekliniek binnen de forensische psychologie en was gedurende 20 jaar als docent verbonden aan de Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN) in het post-hbo-onderwijs.