Uw professionals

Oppas- Ondersteuningprofessionals

De beste studenten worden voor u geselecteerd en gematcht op basis van uw wensen. Onze professionals volgen minimaal een HBO- studie in de volgende richting:

 1. Creatieve Therapie (CTO)
 2. Culturele en Maatschappelijke Vorming (CMV)
 3. Maatschappelijk Werk en Dienstverlening (MWD)
 4. Pedagogiek
 5. Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH)
 6. Toegepaste Psychologie (TP)

Zij hebben veel ervaring opgedaan tijdens stages bij gerenommeerde instellingen. De meeste studenten die bij SOC Nederland in dienst zijn hebben hun HBO-studie afgerond en volgen een universitaire studie. Uw eigen ondersteuningsprofessional zal voor minimaal één jaar ondersteuning bieden die middels een plan van aanpak samen met u is opgesteld.
SOC Nederland verzorgt maandelijks workshops en intervisie voor de studenten, SOC Nederland draagt zo bij aan de professionaliteit van student. De workshops/intervisie worden gegeven door één van onze geregistreerde therapeuten.

Nienke van den Akker

Nienke van den Akker is oprichtster en eigenaresse van SOC Nederland. Zij is gediplomeerd maatschappelijk werkster en is gespecialiseerd op het gebied van oplossingsgericht coachen.

Zij is uw eerste aanspreekpunt bij allerlei soorten vragen of opmerkingen. Tevens is Nienke uw vaste contactpersoon en is zij verantwoordelijk voor:

 • Intake- / kennismakingsgesprekken.
 • Het opstellen van uw plan van aanpak.
 • Verzorgen van de juiste match tussen u en de oppas-/ondersteuningsprofessional.
 • Het bewaken van de voortgang ten aanzien van de gestelde doelen en het houden van evaluatiegesprekken

Nienke van den Akker is tevens het eerste aanspreekpunt voor de oppas-/ondersteunigsprofessional.

Sam van den Boer

Hoi! Ik ben Sam en ik woon samen met mijn vriendin in Nijmegen.

Ik heb de HBO opleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening in 2018 afgerond, daarvoor heb ik ook nog de MBO Pedagogisch Werk voltooid.

Sinds 2017 werk ik als gezinsondersteuner bij SOC Nederland. Ik vind het leuk om te werken met gezinnen. Ik krijg energie als ik met gezinnen kansen kan creëren en nieuwe oplossingen verzin om samen verder te komen. Tijdens mijn opleiding en het werk dat ik daarnaast altijd heb gedaan heb ik veel ervaring opgedaan in het werken met (kwetsbare) jongeren en de mensen om hun heen. Ik zie mezelf als een echte teamspeler, die samenwerkt om tot een gezamenlijke oplossing of aanpak te komen. Een van mijn grootste hobby’s doe ik ook heel graag in teamverband:  twee avonden per week speel ik basketbal. In mijn aanpak vind ik het belangrijk om oog te hebben voor de verschillende kanten van een verhaal, maar uiteindelijk moet altijd het kind centraal staan.

Sinds 2019 heb ik mijn rol als gezinsondersteuner uitgebreid met mijn rol als coördinator binnen SOC Nederland. In deze rol ben ik van het begin tot eind betrokken bij het gezin en begeleid ik naast het gezin ook de betreffende medewerker in het gehele proces. Ik ben gedreven in mijn werk en kan daarbij goed het overzicht bewaken, wat maakt dat de samenwerking met anderen en het proces van aanmelding tot afsluiting prettig verloopt.

MWD-Social Work-Coaching-Oplossingsgericht-Systeemgericht- SKJ-Vertrouwen-Betrokken-Organiseren-Teamspeler

Charel van den Elsen

Mijn naam is Charel van den Elsen en woon in een klein dorpje in Noord Brabant. Mijn studie SPH ben ik afgerond aan de HAN in Nijmegen. Sinds 2017 ben ik begonnen bij SOC Nederland als gezinsondersteuner en ben sinds eind 2018 actief in de functie als coördinator.  Van nature ben ik vrolijk, positief, actief en een verbinder. Deze karaktereigenschappen kenmerken mijn manier van hulpverlenen. Mijn drijfveer voor  werken in de hulpverlening, door middel van een persoonlijke aanpak, is het creëren van groei en ontwikkeling binnen het gezinssysteem.  Daar haal ik voldoening uit.

In mijn vrije tijd geniet ik van de natuur en het buiten zijn, daarnaast dans ik graag.

SPH-Kwaliteit- PersoonlijkVerbonden- Actief-doener

Timon Heusinkveld

Mijn naam is Timon Heusinkveld, en kom oorspronkelijk uit de Achterhoek en ben woonachtig in Nijmegen. Sinds 2015 ben ik werkzaam bij SOC Nederland. Eerst als gezinsondersteuner en sinds medio 2016 als coördinator. Ik heb mijn studie Pedogiek in Nijmegen afgerond aan de HAN en heb daarvoor aan het CIOS gestudeerd en ben dus ook gediplomeerd sportdocent.

Een mooie combinatie van kennis die ik graag combineer in mijn manier van werken. Het inzetten van sport met de onderbouwing vanuit pedagogisch perspectief biedt mogelijkheden om samen met een kind/jeugdige haar of zijn eindresultaat te behalen.

Mijn specialisatie ligt binnen ASS problematiek. Ik geef psycho educatie aan ouders, kinderen en werknemers van SOC Nederland in de vorm van Brain Blocks. Tevens ben ik SKJ- geregistreerd.

Ik werk zowel systeem als individueel gericht, waarbij ik uit ga van een oplossingsgerichte benadering. Samenwerken met elkaar, waarin ik de ander graag uitdaag om nog een stapje verder te gaan in hun doelbepaling en ontwikkeling.

In mijn dagelijks leven voetbal, fitness en zwem ik. Daarnaast ben ik van tijd tot tijd ook graag creatief bezig; muziek maken, tekenen of het organiseren van activiteiten.

Pedagogiek-SKJ-Brainblocks-sportief-creatief-betrouwbaar

Maartje Groot

Mijn naam is Maartje Groot, en kom oorspronkelijk uit de Achterhoek.

Voor mijn studie Pedagogiek ben ik naar Nijmegen verhuisd, waar ik nu nog steeds met veel plezier woon.

Ik werk voor SOC Nederland in de functie als coördinator.  In het werk zijn plannen en organiseren van kwalitatief goede zorg belangrijke aspecten. Dit zijn tegelijkertijd de aspecten waar ik veel energie uithaal. Betrokkenheid en persoonlijke aandacht kenmerken mij als hulpverlener. Kwalitatief goede zorg bieden, samenwerken met het gezinssysteem en andere betrokkenen zodat zij  hun einddoelen behalen, geven mij de voldoening van het vak.

Naast deze leuke baan, heb ik recent de opleiding tot video home trainer afgerond. Dit is een vorm van intensieve opvoedondersteuning waarbij je met videobeelden werkt.

In mijn vrije tijd: hou ik me bezig met: volleybal, hardlopen, buiten zijn, (altijd paardgereden), vrienden en familie afspreken.

Betrokken-persoonlijke aandacht-kritisch-plannen en organiseren-samenwerken-vht-skj-pedagogiek

Emiel Dekker

Emiel Dekker is sinds 1998 werkzaam als dramatherapeut en begeleider in de geestelijke gezondheidszorg en de jeugdhulpverlening. Emiel Dekker heeft ruime ervaring met de volgende problematieken:

 • Autisme en verwantte contactstoornissen
 • ADHD/ADD
 • ODD
 • Hechtingsproblematiek
 • Pestproblematiek
 • Echtscheiding en andere systeemproblematiek
 • Gilles de la Tourette
 • Tripple X-syndrome
 • Opvoedproblemen

Emiel Dekker verzorgt voor SOC Nederland workshops/intervisie en begeleid de oudergroepen.

Margreet Vos

Margreet Vos is een ervaren psychotherapeut met een eigen praktijk in Niftrik.  U kunt terecht bij de psychotherapiepraktijk van Margreet Vos met diverse klachten, zoals depressie, angstklachten en trauma. Ook kinderen, jongeren en volwassenen met bijvoorbeeld ADHD, autisme en angstklachten kunnen terecht bij Margreet Vos.

Margreet Vos werd in 1992 ingeschreven in het register van psychotherapeuten. Zij deed onder meer gedurende 12 jaar ervaring op binnen de GGZ Oost-Brabant als psychotherapeut en als hoofd van de afdeling jeugdzorg. Zij werkte in het verleden in de Nijmeegse Pompekliniek binnen de forensische psychologie en was gedurende 20 jaar als docent verbonden aan de Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN) in het post-hbo-onderwijs.

Mocht u behoefte hebben aan psychotherapie dan kunt u bij Margreet terecht middels een verwijzing van uw huisarts.