Wat doen we

SOC Nederland biedt u praktische ondersteuning en begeleiding op maat in huis gebaseerd op uw behoeften en wensen. Vooraf bekijken we wat u nodig heeft, en hoeveel uur per week aan ondersteuning wenselijk is voor uw situatie.

U ontvangt van SOC Nederland een vaste begeleider voor de duur van 1 jaar, die past bij uw gezin. Een persoon die u kunt vertrouwen, flexibel inzetbaar is en die kennis heeft van de doelgroep.

Specialitische oppas en ondersteuning op maat

Praktische ondersteuning afgestemd op uw behoeften en wensen in het dagelijks leven, éen vaste begeleider die een klik heeft met het gezin en flexibel is.

Een specialistische oppas die ondersteuning en begeleiding kan bieden bij dagelijkse zorgtaken.  SOC Nederland heeft deze voor u in dienst, bestaande uit studenten die ver gevorderd zijn met hun opleiding (minimaal HBO-niveau) en al veel praktijkervaring hebben opgedaan. Deze studenten worden door ons zorgvuldig geselecteerd, opgeleid en ondersteund.

Groepsondersteuning

Uit gesprekken met ouders/verzorgers is naar voren gekomen dat er de behoefte bestaat om met lotgenoten te kunnen praten over de problemen die zij tegenkomen met hun kind.

SOC Nederland verzorgt groepsondersteuning waarin onder begeleiding van één van onze professionals u uw verhalen kan delen en informatie met andere ouders/verzorgers kan uitwisselen.

Het samenkomen in een groep kan veel voor u betekenen. U krijgt de ruimte voor het delen van ervaringen, tips en adviezen, en alles wat u nog meer zou willen bespreken.

Individuele ondersteuning

Soms komt u er even niet meer uit en kan het u allemaal even teveel worden. Dat begrijpen we als geen ander.

Mocht u behoefte hebben aan individuele ondersteuning als ouder/verzorger dan biedt SOC Nederland hiervoor mogelijkheden in de vorm van :

  1. Coaching
  2. Therapie

Middels een vooropgezet plan van aanpak en gestelde doelen gaan we samen aan de slag.

Workshops en Cursussen

Uw specialistische oppas/- ondersteuner wordt door ons maandelijks getraind middels workshops en individuele coaching. SOC Nederland investeert in de ontwikkeling van de professionaliteit van de student, zo wordt de kwaliteit van de zorg zorgvuldig voor u bewaakt.

Voor ouders/verzorgers, mantelzorgers,  en ander betrokkenen die meer willen weten op het gebied van de problematieken waar onze doelgroep dagelijks mee te maken heeft zijn van harte welkom.  Ook voor u bieden we workshops en trainingen.

Graag informeren wij u over de mogelijkheden.